Te huur - Minnemastraat - Woonhuis - Leeuwarden

Omschrijving woonruimte

Tijdelijk te huur van 1 augustus t/m 31 december 2024, deze prachtige woning met een ongekende historie. Niet voor niets betreft het een Rijksmonument, de oude elementen die bewaard zijn gebleven nemen je nog dagelijks mee naar 1805, al is het geheel nu volledig gerenoveerd en voorzien van een goede isolatie. De woning beschikt over drie slaapkamers, een moderne badkamer, prachtige woonkamer en een gezellige eetkeuken.

De sierlijke gevel van het pand was destijds tuingericht geplaatst waardoor het zich nu heeft ‘verstopt’ in de binnenstad van Leeuwarden. Via een elektrisch afgesloten hek is de woning vanaf de Minnemastraat bereikbaar.

De entree bevindt zich in het souterrain van de woning waar direct de bijzondere sfeer voelbaar is. Het lage balkenplafond, de strakke gietvloer, de moderne keuken en de royale leefruimte maakt deze ruimte ‘smûk’ en chique tegelijk.

De woonkamer bevindt zich op de eerste verdieping en is totaal anders, deze ruimte heeft allure met zijn prachtige hoge plafond, authentieke schouw, massief houten visgraat vloer en oogverblindende kastenwand. Via deze kastenwand is de trap naar de tweede verdieping bereikbaar. Hier zijn twee slaapkamers, een kastenkamer en de moderne badkamer is hier te vinden. De woning is daarnaast voorzien van glasisolatie (waarvan deels monumentenglas wat gelijk staat aan HR+++), vloerisolatie en muurisolatie en is gezien zijn renovatie uitstekend onderhouden.

Bijzonderheden:
– gemeubileerd en gestoffeerd
– gebruiksoppervlakte wonen ca. 128 m2
– beschikbaar van 01-08-2024 t/m 31-12024
– contractduur 5 maanden (bepaalde tijd)

Doelgroep en screening:
– inkomen vanuit arbeid is een vereiste
– identiteits- en inkomensgegevens worden bij screening opgevraagd
– huisdieren en roken zijn in het gehuurde niet toegestaan
– de woning is NIET geschikt voor studenten / groepsbewoning

Financieel:
– huurprijs: 1.800,- euro (incl. g/w/l, internet, heffingen/belastingen, meubilering en stoffering)
– borg: 1x de maandhuur

€ 1.800,- Incl. BTW

Aanvaarding 01-08-2024
Woonoppervlakte 128 m2
Slaapkamer(s) 2


Gemeubileerd Ja
Gestoffeerd Ja


Borg €1800
Huurcontract 5 maanden | Kort lopend